Autism Therapy

Küldetésünk:

Az Egyesület célja a viselkedéselemzés tudományának magyarországi disszeminációja, mely magában foglalja képzések és konferenciák szervezését és lebonyolítását, a képzések magyarországi és nemzetközi akkreditációjának támogatását, illetve a szakmai kompetenciák meghatározását.

 

Az Egyesület továbbá képviseli a Magyarországon élő és praktizáló Alkalmazott Viselkedéselemzők szakmai tevékenységét a nemzetközi Alkalmazott Viselkedéselemzés szervezetek felé.

Mi az Alkalmazott Viselkedéselemzés?

Az alkalmazott viselkedéselemzés a tanulás és viselkedés tudományosan igazolt alapelveit használja fel a segítségre szorulók életminőségének javításához. A módszertant világszerte nagy sikerrel használják az oktatás, az autizmus és intellektuális képességzavarok, vagy akár a sport és szervezetfejlesztés területén.

Az Alkalmazott Viselkedéselemzést több mint 40 országában oktatják, csaknem 1000 különböző egyetemi posztgraduális, mester és doktori kurzus keretében- mostanra már Magyarországon is. A módszer használatát több nemzetközi szakmai szervezet felügyeli, szigorú szakmai etikai irányelvek alapján.

További információk: https://www.bacb.com/about-behavior-analysis/