top of page

Egyesületünk Elnökségi tagjai

ABaumes_HeadSht_Glasses_01.jpg

Baumes Andrea vagyok, több mint 27 éves szakmai tapasztalattal, egy széles spektrumú megközelítést alkalmazok a pszichológiai és oktatási tevékenységek területén. Mesterfokozatot szereztem pszichológiából, az amerikai Purdue Egyetemen alkalmazott viselkedéselemzés szakirányon. Nemzetközi viselkedéselemzői tanúsítvánnyal (BCBA® és IBA®) rendelkezem. Szervezeti viselkedéselemzői tanúsítványom a Floridai Műszaki Intézetben (FIT) szereztem meg. Rendelkezem még további egészségügyi szakpolitikai, tervezési és finanszírozási egyetemi oklevéllel (DE), valamint egészségfejlesztői diplomával (PTE). Különböző posztgraduális képesítéseket végeztem, hogy fejlesszem kompetenciámat, és naprakész legyek a szakterületeim tudományos fejlődésében. Jelenleg Németországban, Stuttgartban dolgozom, ahol a helyi nemzetközi közösség tagjainak nyújtok pszichológiai és viselkedéselemzői szolgáltatásokat. A MAVEE tevékenységét önkéntes szakmai közreműködésem révén támogatom annak érdekében, hogy az alkalmazott viselkedéselemzői szakma Magyarországon is elterjedjen és elismertté váljon. Célom, hogy a tevékenységünk eredményeképpen sok különleges nevelési igényű gyerekkel vagy felnőttel rendelkező család részesüljön hatékony, tudományos alapokon nyugvó terápiában, egy magasabb szintű életminőség reményében. 

LinkedIn https://www.linkedin.com/in/andrea-baumes/

Honlap: https://www.developingbehavior.com/

:

IMG_3725.JPG

Békési Edina vagyok. Frissen végzett pszichológusként költöztem ki az USA-ba, ahol a New Jersey állambeli Rutgers Egyetem ABA módszertani fejlesztő és kutató központjában dolgoztam. A BCBA® (nemzetközi tanúsítvánnyal rendelkező viselkedéselemzői) képesítésemet is a Rutgers Egyetemen szereztem meg, kíváló mentoraim támogatásával. 

Közvetlenül és szakemberek képzése által is részt vettem autizmussal és más speciális szükségletekkel élő gyermekek és felnőttek fejlesztésében, illetve tapasztalatot szereztem kifejezetten súlyos viselkedésproblémák kezelésében, krízisintervencióban. 

Az ABA hatékonysága már a kezdetektől lenyűgözött, így hazaköltözésem után kifejezett célommá volt az ABA módszertanának itthoni megismertetése, szakemberek és szülők segítése. 

Jelenleg több projectban is részt veszek, ABA egyetemi kurzusokon való oktatása mellett, az @abamindenkinek kezdeményezés keretében az ABA gyereknevelésben könnyedén és hatékonyan alkalmazható stratégiáit szeretnénk átadni. 

A MAVEE szerepét kiemelkedőnek tartom az ABA itthoni megismertetésében, szakemberek és családok széleskörű támogatása által szeretnénk az ABA módszertanát minél több embernek elérhetővé tenni. 

Honlap: www.abamindenkinek.hu

IMG_3549-49.JPG

Herman Alexandra vagyok, a MAVEE jelenlegi elnöke. ELTE-s pszichológus diplomám óta foglalkozom az Alkalmazott Viselkedéselemzéssel. Angliában is éltem és dolgoztam több, mint négy évig, ahol a Bangor Universityn elvégeztem az ABA mester képzést, majd, hazaköltözésünk után, 2019-ben a BCBA® (nemzetközi tanúsítvánnyal rendelkező viselkedéselemzői) képesítést. 

Pályámat autizmussal élő gyermekek fejlesztésével és szüleik megsegítésével kezdtem, majd ABA konzultánsként foglalkoztam gyermekek iskolai integrációjának megsegítésével, valamint szülő-és szakember képzéssel és tanácsadással. 

Az utóbbi években egyetemi oktatóként, valamint szupervizorként és tréngerként dolgozom. Személyes küldetésemnek tekintem az ABA magyarországi disszeminációjának koordinálását. Óriási öröm számomra, hogy az otthoni szakemberek ilyen hatékonyan tudnak együttműködni a MAVEE szárnyai alatt. 

Honlap: www.abamindenkinek.hu

Egyesületünk Operatív Team tagjai

HK.jpg

Herman Krisztina vagyok, közgazdász végzettségű, kereskedelmi szakember. Mindig lenyűgözött az a küldetés tudat és segíteni akaró szándék, amely áthatja a MAVEE tagokat. Szeretném megismerni az autizmus spektrumzavarral élő csoportok dilemmát és gazdasági szakértőként részt venni az Egyesület munkájában.

Szakemebrek
Szervezetek
merenyikrisztina-1.jpg

Merényi Krisztina vagyok, gyógypedagógus. Magyarország jelenlegi egyetlen ABA Terápiás Központnak vezetőjeként nagyon fontos küldetésemnek érzem, hogy itthon is ismerté és elérhetővé váljon az Alkalmazott Viselkedés Elemzés szemlélete, módszertana a gyermekeket ellátó szakemberek számára is. Az Egyesületben a intézményes ellátás gyakorlatát képviselem. 

Honlap: www.kislepesek.hu

dothangszilvia.jpg

Do Thang Szilvia vagyok, 2010-ben találkoztam először az Alkalmazott Viselkedés Elemzés módszertanával. Első pillanattól kezdve éreztem, hogy teljes mértékben képes vagyok azonosulni ezzel a szemlélettel, így különös megtiszteltetés, hogy tagja lehetek a Magyar Alkalmazott Viselkedéselemzés Egyesületnek.  Magyarország jelenlegi egyetlen ABA Terápiás Központjának operatív vezetőjeként, elsődlegesen a családokkal és a gyermekeket ellátó szakemberekkel történő kapcsolattartásért és a hatékony kommunikációért felelek. Az Egyesület munkáját szintén az operatív területen szerzett tapasztalataimmal és tudásommal igyekszem segíteni.

Honlap: www.kislepesek.hu

IMGP2608.jpg

Stranigg-Csaba Dóra vagyok, okleveles pszichológus. Az Alkalmazott Viselkedéselemzés módszerével 2018- ban ismerkedtem meg, majd 3 éven keresztül gyakoroltam napi szinten a Kis Lépések Alapítvány munkatársaként. Célom, hogy a MAVEE operatív tagjaként a módszertan minél szélesebb körben ismertté és elismertté váljon. 

Honlap: https://straniggdora.hu/

IMG_2420 2.jpeg

Tóth Erika vagyok, Board Certified Behavior Analyst (BCBA).  Miutan 2010-ben megszereztem a fejlesztőpedagógusi posztgraduális diplomámat, autizmussal élő gyermekekkel kezdtem el foglalkozni. ABA tanulmányaimat a Florida Institute of Technology egyetemen végeztem, és 2018 augusztusában tettem le a BCBA vizsgát. Autizmus es más tanulási zavarokkal küzdő gyerekek korai, egyéni es csoportos fejlesztésére, iskolákba való integrációjára, valamint iskolai támogatására specializálódtam.

Örülök, hogy olyan segítő szándékú egyesület tagja lehetek, mint a MAVEE, ahol szakmai tudásom es gyakorlati tapasztalatom felhasználásával részt vehetek az ABA módszer magyarországi disszeminációjában.

bottom of page